image desc

Yaşamımızın her alanına yayılmış olan bilgisayarlar hemen her konuda bize hizmet sunmaktadırlar. Piyasada her markaya ait bilgisayar modeli mevcuttur. Bilgisayarlar özelliklerine ve performanslarına göre değişen çeşitlere sahiptir. Teknolojik ürünlerin tamamının ya da belirli parçalarının ithal edilmesine göre zaman zaman yükselen kur fiyatları dolayısıyla maliyetler de artar. Kura bağlı yükselmeler, kullanıcıları hayli zorlar ve onları daha az maliyetli olabilen bilgisayar toplamaya yönlendirir. 

Son zamanlarda oldukça sık tercih edilen bir yöntem haline de gelmiş olan bilgisayar toplama işlemi konusunda kullanıcıların farklı amaçları ve istekleri bulunuyor. Kullanıcılar istedikleri özellikleri tek bir bilgisayarda bulamayınca isteklerine en iyi hizmet edecek bilgisayarı kendileri oluşturabilirler. Toplama bilgisayarlar hazır bilgisayarlardan daha az maliyetle oluşturulabilir. Bu bilgisayarların birçok farklı çeşidi ve özellikleri bulunur.

Aşağıda sıralayacağımız başlıklardan oluşan bilgisayar toplama rehberi ve ipuçları ile en uygun ürünü oluşturabilirsiniz…

Bilgisayar Toplarken Hangi Parçalar Bir Araya Getirilir? 

Bilgisayarların sorunsuz çalışabilmeleri için işlemci, anakart, harddisk, RAM bellek, SSD, ekran kartı, kasa, monitör, klavye ve mouse gibi parçaları bir araya getirmeniz gerekir. Şimdi bu parçaların özelliklerine göz atalım…

İşlemci: Bir merkezi sistem birimi olan işlemci, çok önemli bir parçadır. Tüm eylemler işlemciden geçerek diğer kollara ulaşır. İşlemci, bilgisayarın beyni olacağı için işlemci seçiminde titiz davranmalısınız.

Anakart: Donanımların birbirlerine komut gönderip uyum içinde çalışmasını sağlayan sisteme kısaca anakart diyoruz. Bilgisayarınızın anakartı ne kadar iyi ve güçlü olursa bilgisayarınızın kullanım ömrü de o kadar uzun olur. 

Bellek (RAM): Bilgisayar tarafından ihtiyaç duyulan bilgileri geçici olarak depolayan birime bellek denir. Bellek (RAM) aynı zamanda bilgisayara hız katar. 2, 4, 8 ve 16 GB gibi türleri mevcuttur. 

SSD: Veri depolayan SSD parçası bilgisayara ayrı bir hız kazandırır. SSD’ye sahip olan bilgisayarlar ve uygulamalar daha çabuk açılır.

Ekran Kartı: Bilgisayarda oluşan işlemlerin görüntü olarak monitöre aktarılmasını sağlayan birime ekran kartı denir. İyi bir ekran kartı ekran kalitenizi yükseltecektir. Bunun yanında başarılı bir görüntü performansı için monitörünüzün de ekran kartınız kadar iyi olması gerekir. 

Kasa: Masaüstü bilgisayarlarda plastik ya da metal olarak bulunan kasa, bilgisayardaki işletim sistemlerinin bir arada toplandığı ve korunduğu bölümdür.

Monitör: Gönderilen bilgileri ve işlemleri kullanıcının görebileceği hale getiren alandır. İyi bir görüntü kalitesi için ekranın çözünürlüğü önemlidir. 

Klavye & Fare: Klavye ve mouse, bilgisayara komut verecek harici sistemlerdir. Klavye harf, rakam, sembol ve komut tuşlarından oluşan bir cihazdır. Q ve F klavye olarak iki çeşit şeklinde sunulur. Fare ise ekranda yer alan hareketli imleci yönlendiren bir araçtır.

Bilgisayar Toplarken Dikkat Edilecekler

Belirli frekans değerine sahip olan RAM’ler bu frekanslarla çalışır. Frekans kapasitesini dengelemeniz açısından anakartın da bu frekansı karşılayabilmesi gerekir.

İhtiyacınız olandan daha fazla kapasiteye sahip olan RAM’i almak bir işinize yaramayacaktır. İşime yarar diyerek amacınızdan çok fazlasını karşılayacak kapasitede RAM almanız boşuna para harcamanıza yol açar.

Bellekler, anakart ve işlemci ile uyumlu olmak durumundadır.

Toplama bilgisayar kasası seçerken kasayı nereye koyacağınızı belirleyerek seçim yapmalı ve ölçülerine dikkat etmelisiniz.

Toplayacağınız tüm parçaların yeni nesil sistem olmasına dikkat ederseniz güncellemeleri ve yenilikleri takip etmeniz sizin için daha basit hale gelir.

Aradığınız özelliklerdeki bilgisayarları tek çatıda bulacağınız Soylu AVM’de hem yüzünüz hem cebiniz gülecek! Kredi kartı ve kefil şartı olmadan yalnızca elden taksit ödeme yöntemiyle bilgisayar sahibi olacağınız Soylu AVM’ye davetlisiniz!..